hack

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Blue Monday

20:00 Pondelok večer, bez plánov, najedený, oddýchnutý bez učenia na zajtra. Its hacking time!

20:10 Rozbitý čínsky tablet, noc je eŠte dlhá, poďme sa pozrieť či z toho do rána vyčarujem­ funkčné a užitočné­ zariadenie­.

20:14 Je haluz ako ľudia vyhodia tablet len preto že má rozbitý displej. I keď stále je to plne funkčné zariadenie s wifi, gps, usb rozhraním a ďalšími užitočnými vecami...

20:17 Našťastie som stihol povoliť ladenie cez USB skôr než displej prestal fungovať nadobro. Teraz odpočívaj v pokoji, potrebovať ťa už nebudeme.

20:20 adb shell working, pamätám sa že na tom bazmegovi bol nainštalovaný nejaký VNC server. Bohužiaľ sa nespúšťa pri štarte automaticky, hmm, uvidime čo s tym narobíme.

20:33 /data/data/org.onaips.vnc/files ./androidvncserver A ani to tak nebolelo, mal by som si to radšej zapamätať. A taktiež si založiť blog, nech tieto myšlienky nezdieľam len s textovým editorom. Oukej, teraz už len zistiť aké heslo mám k prihláseniu...

20:41 hack.blog.sk vytvorený. Ako heslo automaticky generovali random MD5 hash. No aspoň je to dlhé, a dúfam že to neukladajú na serveri ako plaintext. Skúšal som ten hash cracknúť, bez úspechu, žiadny easter egg od vývojárov blog.sk

20:43 POČET ZHLIADNUTÍ: 0001 //to poteší. Teda ale ten blog je inak hnusný. Musím s jeho výzorom niečo urobiť. Ale niečo rýchle... nech sa na to dá aspoň pozerať.

20:58 síce je ten názov pekný, ale kiežby aj fungoval tak ako má, a vôbec si všimol že som prihlásený.

21:00 Po vypnutí ad-blockeru blog záhadne začal fungovať. No, s tým sa teraz nejdeme trápiť, máme dôležitejšie veci na robote.

21:09 Vzhľad blogu narýchlo upravený na niečo pozerateľné. Pridaný prvý článok, teraz už len nájsť správny spôsob ako ho aktualizovať podľa potreby.

21:14 Už znova nenávidím blog.sk vývojári užívateľského rozhrania na seba musia byť hrdí. Editor vkladaného textu na úrovni stránky z roku 1999, bez možnosti formátovania, či vôbec rozpoznania line breaku... Och, nervy mám len jedny, migrujeme inam. Zbohom blog.sk

Hack Session | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014